Anti-Griddle vaření za studena

0
178

Studený vařič, který zmrazuje krémy, omáčky, jogurty a jiné tekutiny nebo polotuhé látky. Anti-griddle je něco jako malý sporák, který připravuje pokrmy za studena – rychle zmrazí kaše a pěny namísto jejich ohřívání. Výsledkem jsou tuhé nebo polotuhé mražené výtvory s pevnými křupavými povrchy a studenými krémovými uvnitř.

Nabízí hned tři různé techniky zpracování. První je zmrazení pouze spodní plochy pokrmu, přičemž horní část pěny nebo krému je studená nebo má pokojovou teplotu. Druhou možností je zamrazit spodní i vrchní plochu a vytvořit křupavý povrch a krémové vnitřek. Poslední technikou je zmrazit celý krém na dokonale tuhou formu. Každá forma může být zároveň specifická svým tvarem, protože tento přístroj poskytuje množství kreativních možností. Krémy můžete na sebe vrstvit, vymyslet nové spojení rozdílných chutí, aromat a textur. Míra tuhosti závisí na bodu mrazu, hustoty krému a délky času, během kterého necháte jídlo na ploše spotřebiče.

Vymýšlení nových receptů a kuchařských technik pro nové spotřebiče může být mnohokrát zábavné, ale i frustrující. Zařízení anti-griddle je vhodné pro přípravu slaných i sladkých pokrmů. Největším kouzlem pro všechny návštěvníky společenských akcí je na vlastní oči vidět fascinující způsob přípravy chutných studených předkrmů a dezertů. Například z pudinku si můžete použitím anti-griddle připravit nanuk nebo jakési zamrzlé lízátko s krémovým vnitřkem. Stačí vám jen hůlka, kterou píchnete dovnitř pudinku a špachtle, kterou budete pudink tvarovat. Nezapomeňte plochu anti-griddle potřít lehkou vrstvou olivového oleje. Při vymýšlení nových receptů pracujte raději s hustšími krémy a pokrmy výraznější chuti. Hustší pěny a omáčky vám umožní lepší kontrolu nad vývojem tvaru a textury produktu. Pokrmy výraznější chuti zjemní znecitlivující účinek mrazu na chuťové buňky.

Přístroj anti-griddle pracuje s teplotami nižšími než -30 °, díky čemuž zajišťuje okamžité výsledky. Plocha vysoce odolné „varné“ desky přibližné velikosti 1m2 nabízí pohodlné a snadno udržované místo na vaření za studena. Minusové teploty dosáhne anti-griddle za 10 až 15 minut. Před vložením krémů stačí desku spotřebiče potřít vrstvou olivového oleje, která oddělí pokrm od plochy. Na tomto fascinujícím spotřebiči lze připravit lízátka z créme brulée, krémové kulky z lososa a ovoce zabalené v sýru, pudinkové kulky, anglické hruškové lízátka, mražené mušle s hrozny, perlivý sorbet, hroznové pyré, kaštanové pyré polité javorovým sirupem nebo likérem, pěnové mražené sabayon (sladká polévka) namočené do espressa, zmrazený citrónový tvaroh, jogurtovo jahodové jednohubky, medové pastilky s krémovým vnitřkem.

Zdroj: cuisinetechnology.com

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here