Ekologické vinohradnictví

Dlouholetý proces chemického hnojení a chemické ochrany či vysoká míra mechanizace ve vinicích způsobily, že půda zůstala unavená, přesolená, fádní a bez živin. Taková zničena půda se nelíbila zejména bojovníkem za zdravé životní prostředí, vinařům, kteří si začali uvědomovat nevýhody konvenčních metod a výhody návratu k přirozenému vinohradnictví a všem, kteří nesouhlasili s devastací půdy. Myšlenka znovuzrození půdy vinic...

Handpresso

Jednoduchý přístroj, jen o málo větší než kapesní nůž, Vám pomůže připravit kvalitní espresso podle Vašich představ téměř kdekoliv. HANDPRESSO WILD expandoval v průběhu jednoho roku do 15 zemí světa a s počtem prodaných kusů 70 000 se stal lídrem na trhu. Kávovar nepotřebuje externí připojení ani baterie, a tím umožňuje spotřebiteli vychutnat si svůj šálek kvalitní kávy nejen doma,...

Víno z integrované produkce révy vinné

Proti konvenčnímu systému, který si vychvaluje umělé pesticidy, průmyslové prostředky a stroje, stojí integrovaná produkce se svou snahou obnovit narušenou ekologickou rovnováhu. Integrovaná produkce není sobecká, myslí na budoucí generace, ztotožňuje se s přírodou, ale podporuje moderní systémy. Na to, aby vinice splňovali podmínky tohoto systému, dohlíží Svaz integrované a ekologické produkce hroznů se svými přísnými pravidly. Netoleruje žádný...

Konvenční systém vinohradnictví

Pěstování vinní révy a zpracování vína se časem vyvíjelo a měnilo. Na začátku byl nejdůležitější požitek ze samotné práce na vinohradu a vidina kvalitního chutného vína. S příchodem kapitalismu a nových, většinou materiálních, hodnot přišel finanční zisk jako základ vinařství. Zrychlení práce, zvýšení efektivnosti a nárůst kvantity by se neobešly bez mechanizace, využití průmyslových strojů a hnojení chemickými látkami....

Vína z granátových jablk vinařství Rimon Wines z Izraele

Otec a syn, Gaby a Avi Nachmiasovci, se v jeden den rozhodli vypěstovat dokonalejší verzi granátového jablka, jehož plody by kromě šťavnatější a sladší dužiny obsahovaly i mnohem více vitamínů a antioxidantů. Spojením tradičních sběračských postupů vyšlechtěných plodů s moderními technologiemi se jim podařilo vytvořit na světě jedinečné granátové víno vyráběné ze 100 procentní šťávy granátového jablka bez přidání cukru. Zralé...