Příchod do nového zaměstnání jako manažer

0
187

Co si musíme uhlídat hned na začátku po příchodu do nového zaměstnání jako Restaurant Manažer?

Moje osvědčená metoda je vždy ze začátku si pořídit sešit a dělat si maximum poznámek o všem co jen to jde. Rozebrat strukturu organizace, jak restaurace nebo celý hotel funguje, sepsat si do sešitu kdo je za co odpovědný aby jste měli přehled, vědeli jak převzít vedení a udělat případné změny. Pořiďte si kopii manuálu obsluhy a důkladně si ji prostudujte. Je nutné taky znát tovar co zákazníkům nabízíte proto si pořiďte kopii každého nabídkového lístku v “baráku” (menu, sezonní menu, případně room service menu, nápojový a vinný lístek). První týden by jste se měli jen seznamovat s okolím, menu a procesy, které jsou v restauraci nastaveny. Samozřejmě většina menších restaurací bude chtít aby jste přidali ruku k dílu hned první den a “ukázali co ve Vás je”. Na tom není nic špatného, když už máte prax budete vědet co a jak dělat (když ne, zaměstnávatel si je toho vědom a zaškolí Vás), zároveň máte možnost zjistit jak restaurace v praxi skutečně funguje nebo co v ní konkrétně pro změnu nefunguje. Tady si můžete vzít na pomoc vytištěný manuál obsluhy a do něj si dělat poznámky co a jak by jste rádi změnili. Během prvního týdne jen “pomáhejte” když potřeba a hlavně sledujte co se v restauraci děje, zatím nic z procesů neměnte protože ještě stále nevíte proč se zde dějí některé Vám nepochopitelné a nelogické věci. Zůstaňte také do závěrečné a podívejte se jak se dělá uzávěrka a večerní report. Sedněte si s člověkem který plánuje rozpisy a zjistěte si jakým systémem se dělá rozpis směn. Jestli jdou krátký/dlouhý týden nemáte kromě dovolené a nečekaných událostí kdy personál potřebuje volno takřka co řešit. Horší je alternativa když deláte rozpis pro zaměstnance a kombinujete brigádníky kteří můžou jenom určité dny v týdnu a stálým personálem. Dejte vědet Vašemu nadřízenému že by jste si rád naplánoval meeting tak za 7 dnů od Vašeho nástupu a probral jak vidíte fungování restaurace Vašima očima a jaké změny by jste navrhoval. Když budete prezentovat změny které by jste chtěl provézt podložte je faktama proč si myslíte že by bylo restauraci prospěšné.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here