Sobota, 11 dubna, 2020

À la carte

0
Termín z francouštiny "dle jídelního lístku" používaný v gastronomii (volný výběr pokrmů a nápojů za pevné ceny).

Cannoli

0
Cannoli nebo jednotném čísle Cannolo je dezert pocházející ze Sicílie. Dezert je tvaru trubičky vyrobené z těsta, plněné ochuceným syrem ricotta. Po...

Chutney

0
Výraz Chutney (čatní) pochází z Indické kuchyně, kde je takto označována příloha k jídlům s kousky nakrájeného ovoce nebo zeleniny (něco podobného salse) ve...

Créme brulée

0
Je krémový dezert vyroben ze žloutků, smetany a cukru s karamelovou krustou na povrchu. Krusta je vytvořena rozžhavením krystalového cukru na povrchu...

Katsuobushi

0
Katsuobushi je japonský výraz pro sušeného, uzeného tuňáka pruhovaného nakrájeného na tenoučké plátky.

Stromboli

0
Stromboli je něco obdobného jako překládaná pizza calzone jen v menším vydání. Je to vlastně placka z těsta do které je zatočená...

Yuzu

0
Yuzu je asijský citrus, který vypadá jako žlutá mandarinka se zelenými flíčky. V průměru má od 5 do 10cm. Je s oblibou používán v...